با ما در تماس باشید

کاربرد آلومینیوم

کاربرد آلومینیوم
کارشناس عصر صنعت اشراق
15 ژوئن 2020
مقالات
4248 بازدید

دلایل اصلی کاربرد آلومینیوم

آلومینیوم سومین عنصر فراوان در پوسته زمین است. کاربرد آلومینیوم در صنایع مختلف به اشکال مختلفی است به شکلی که معمولاً هیچ فلز دیگری را نمی‌توان جایگزین آلومینیوم کرد.

برخی از موارد کاربرد آلومینیوم، آن‌چنان شناخته شده نیست، به طور مثال آیا می‌دانید که آلومینیوم در ساخت شیشه کاربرد دارد؟

سبک‌وزن، مقاوم در برابر خوردگی، بادوام، هادی الکتریسیته و حرارت، انعطاف‌پذیر، بدون‌بو و… .

به لحاظ تئوری آلومینیوم ۱۰۰ درصد قابل بازیافت است و بازیافت آلومینیوم بسیار اقتصادی و کم‌هزینه است.

متداول‌ترین موارد کاربرد آلومینیوم

حمل‌ونقل، ساخت‌و‌ساز، صنعت برق، کالاهای مصرفی و… .

حمل‌و‌نقل

آلومینیوم به علت داشتن نسبت استحکام به وزن عالی، در صنعت حمل‌ونقل مورد استفاده قرار می‌گیرد. وزن پایین‌تر آلومینیوم نسبت به سایر فلزات سبب می‌شود که میزان انرژی کمتری جهت حمل‌ونقل مصرف شود و این موضوع سبب کاهش مصرف سوخت می‌گردد.

با وجود آن‌که صنعت خودروسازی هنوز هم به شدت به فولاد وابسته است ولی میزان کاربرد آلومینیوم در صنعت خودروسازی دائماً­ رو به افزایش است به طوری که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵ حدود ۶۰ درصد فلز مورد استفاده در خودرو از جنس آلومینیوم باشد.

در کشورهایی نظیر ژاپن و چین، بیشتر فلز مصرفی در ساخت قطارها و متروهای شهری از جنس آلومینیوم است که سبک‌وزن بودن این آلیاژ سبب کاهش مصرف انرژی گردیده است.

 

کاربرد آلومینیوم

 

استحکام مناسب آلومینیوم، انعطاف‌پذیری بالا و هم‌چنین سبک‌وزن بودن این فلز، سبب شده است که صنعت هوافضا و ساخت هواپیما، یکی از اصلی‌ترین موارد کاربرد آلومینیوم باشد. آلومینیوم در اکثر قسمت‌های هواپیما از بدنه گرفته تا کابین خلبان، کاربرد دارد.

حتی فضاپیماها مانند فضاپیمای شاتل حاوی ۶۰ الی ۹۰ درصد آلومینیوم هستند.

صنعت ساختمان

استفاده از آلومینیوم در بدنۀ ساختمان هزینۀ نگهداری را به شدت کاهش می‌دهد. مقاومت به خوردگی بالای آلومینیوم سبب می‌شود تا نمای ساختمان نیاز به نگهداری و هزینۀ بالا، نداشته باشد.

هم‌چنین انعطاف‌پذیری بالای آلومینیوم سبب می‌شود که سازنده، نمای ساختمان را همان‌طور که در ذهنش وجود دارد، بسازد. این قابلیت در ساخت در و پنجره‌ هایی که انحنا دارند بسیار کمک می‌کند.

خواص فوق‌العادۀ آلومینیوم سبب می‌شود که در بسیاری از موارد صنعت ساختمان، آلومینیوم جایگزین، آهن، چوب، پلاستیک و سایر مواد شود.

سبک‌وزن بودن آلومینیوم سبب می‌شود که کاربرد آلومینیوم در صنعت ساخت‌وساز باعث افزایش امنیت ساختمان ‌شود. هم‌چنین زمانی که وزن سازه کمتر می‌شود، نیاز به عمق کمتری برای پی ساختمان است که خود این موضوع سبب کاهش هزینه‌ها می‌شود.

اولین ساختمانی که در ساخت آن از آلومینیوم استفاده شد، ساختمانی بود در نیویورک آمریکا که در سال ۱۹۳۱ ساخته شد و بعد از آن مصارف آلومینیوم در صنعت ساختمان روزبه‌روز افزایش پیدا کرد.

ساختمان‌های معروفی در سرتاسر دنیا وجود دارند که مواد اصلی استفاده شده در آن‌ها آلومینیوم است از جمله:

ساختمان بانک مرکزی چین که در کشور هنگ‌کنگ قرار دارد و پارک آبی لندن.

 

کاربرد آلومینیوم

 

صنعت برق و انرژی

اگرچه هدایت الکتریکی آلومینیوم حدود ۶۰ درصد مس است اما خواص منحصربه‌فرد آلومینیوم سبب شده است که در بسیاری از موارد آلومینیوم جایگزین مس در خطوط انتقال الکتریسیته شود. در برخی از موارد نیز کابل‌های انتقال الکتریسیته از جنس مس تولید می‌شود ولی مغز کابل از آلومینیوم است.

حدود ۹۰ درصد الکترون‌ها از سطح عبور می‌کنند به همین علت لایۀ سطحی کابل و سیم‌ها از جنس مس و مغز آن از جنس آلومینیوم ساخته می‌شود، در نتیجه، میزان شارش الکتریسیته کم نمی‌شود و هم وزن کابل‌ها به شدت کمتر می‌شود.

کمتر شدن وزن کابل‌های انتقال برق، سبب می‌شود که نیاز کمتری به تیرهای برق و دکل‌های برق برای انتقال برق در جاده‌ها و شهرها باشد که این موضوع به شدت هزینه‌های یک کشور را می‌تواند کمتر کند.

ضمن این‌که با توجه به انعطاف‌پذیری بالاتر آلومینیوم نسبت به مس، امکان انتقال برق در مصارف خاص، فراهم‌تر خواهد بود.

مصارف آلومینیوم در صنعت اکتریسیته فقط مربوط به خطوط انتقال برق نیست. آلومینیوم در ساخت انواع موتور برق، آنتن تلویزیون، لامپ‌های LED و… کاربرد دارد.

 

کاربرد آلومینیوم

 

کالاهای مصرفی

آلومینیوم ظاهر زیبا و جذابی دارد و یکی از دلایل استفاده از آن در کالاهای مصرفی همین ظاهر آن است.

تلفن‌های همراه، تبلت، لپ‌تاپ، تلویزیون،کالاهای خواب، اسباب‌بازی کودکان، مبلمان اداری و منزل، صندلی، قاب عکس، لوازم زینتی منزل و … از جمله لوازم مصرفی هستند که در پوستۀ بیرونی آن‌ها از آلومینیوم استفاده می‌شود.

آلومینیوم معمولا جایگزین فولاد یا پلاستیک می‌شود. آلومینیوم از پلاستیک قوی‌تر و از فولاد سبک‌تر است. هم‌چنین از آن‌جایی که سرعت انتقال حرارت در آلومینیوم به نسبت پلاستیک و فولاد بیشتر است، بدنۀ وسایل الکتریکی مانند گوشی همراه، سریع‌تر خنک می‌شوند.

کارخانۀ اپل یکی از شرکت‌هایی است که در ساخت تمامی لوازم الکترونیکی خودش از آلومینیوم استفاده می‌کند. علاوه بر اپل، شرکت‌های دیگر نیز اصلی‌ترین انتخابشان به عنوان بدنه لوازم اکترونیکی، آلومینیوم است.

 

کاربرد آلومینیوم

 

یکی دیگر از موارد مصرف آلومینیوم، ساخت لوازم آشپزی مانند قابلمه و ماهی‌تابه است. از آن‌جایی که نرخ انتقال حرارت در آلومینیوم بالاست پس آلومینیوم حرارت را سریع به مواد غذایی منتقل می‌کند و حرارت به صورت یکنواخت در سطح قابلمه، جریان پیدا می‌کند.

علاوه بر قدرت انتقال حرارت بالای آلومینیوم، قابلیت شکل‌پذیری بالای آلومینیوم و هم‌چنین سمی نبودن این فلز، سبب استفاده از آن در ساخت قابلمه و سایر لوازم پخت‌وپز شده است.

از سال ۱۹۶۷ شرکت‌های بزرگ تولید نوشابه نظیر کوکاکولا و پپسی از قوطی‌های آلومینیومی در بسته‌بندی نوشابه، استفاده می‌کنند.

از دیگر جذابیت‌های آلومینیوم، آلیاژپذیری بالای این فلز است. این خاصیت آلومینیوم سبب می‌شود که این فلز به شکل آلیاژهای مختلف با خواص مختلف وجود داشته باشد که کامل‌ترین آلیاژهای آلومینیوم در ابعاد و اشکال مختلف در شرکت عصر صنعت اشراق وجود دارد.

این مقاله، با اندکی تغییر از وبلاگ شرکت metal supermarkets ترجمه شده است.

 

بیشتر بخوانید :

آلومینیوم ایرالکو

بازار آلومینیوم قلعه مرغی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

_____

نظرات مشتریان

دیدگاهتان را بنویسید

ارتباط با ما

دفتر مرکزی

آدرس: تهران، میدان هروی، خیابان وفامنش، خیابان مکران شمالی نبش کوچه گل، پلاک ۱، واحد ۶، طبقه سوم

ارتباط با ما

دفتر غرب:

تهران، کیلومتر ۴ جادۀ قدیم تهران کرج

کارخانه:

تهران، شهرک صنعتی عباس‌آباد

ساعات کار:

شنبه تا چهار شنبه:        8:30 – 17:00

پنج شنبه :                    8:30 – 12:30

تمامی حقوق این سایت برای شرکت عصر صنعت اشراق محفوظ است.

0:00
0:00