پدیده خوردگی فلزات در محصولات و سازه های فلزی، یکی از معضلاتی است که باعث از بین رفتن مقاومت فلزات، به خطر افتادن سلامتی انسان و نابودی محیط زیست می شود. خسارت ناشی از خوردگی در صنعت نیز باعث ایجاد صدماتی چون از بین رفتن استحکام و مقاومت مکانیکی، ترک خوردن، عدم انعطاف پذیری و گسستن فلزات شود. استفاده از روش های پیشگیری خوردگی می تواند تا حد زیادی از آسیب های ناشی از آن جلوگیری کند. آلیاژ آلومینیوم یکی از پرمصرف ترین فلزات مورد استفاده در صنعت است و روش آنادایز کردن آلومینیوم از راه های پیشگیری از خوردگی این فلز محسوب می شود و می تواند از ایجاد ضایعات و خسارت های وارده جلوگیری کند.
در این مقاله شرکت عصر صنعت اشراق شما را با اهداف و روش آنادایز کردن آلومینیوم و مراحل آن آشنا می کند. با ما همراه باشید.
آنادایز کردن در واقع روشی است که در آن ضخامت لایه سطحی پوششی آلومینیوم تقویت شده و گاهی چندین برابر لایه اصلی می شود تا خواص این فلز در برابر خوردگی حفظ شود. این عملیات موجب تشکیل یک لایه اکسیدی روی سطح آلومینیوم شده که باعث جلوگیری از خوردگی، افزایش مقاومت و استحکام و افزایش زیبایی سطحی آلومینیوم می شود.
آنادایز کردن آلومینیوم باعث افزایش طول عمر و جلوگیری از خوردگی تجهیزات آلومینیومی شده و خسارات حاصل از خوردگی را کاهش می دهد. فلز آلومینیوم در حالت طبیعی نسبت به خوردگی مقاوم است اما لایه محافظ این فلز بسیار نازک است و با خراش از بین می رود. بنابراین آنادایز کردن آن می تواند دوام و مقاومت آلومینیوم را افزایش دهد. معمولا ورق های آلومینیوم آنادایز شده دارای قیمت بالاتری نسبت به ورق های آلومینیوم بدون پوشش هستند. اما خرید ورق آلومینیوم آنادایز شده به علت داشتن عمر مفید بیشتر و ماندگاری طولانی تر دارای صرفه اقتصادی بیشتری است.
اگر بخواهیم بطور کلی اهداف آنادایز کردن آلومینیوم را بیان نماییم، این اهداف عبارت است از:
عملیات انجام آنادایز شامل مراحلی است که برخی از آن ها می بایست قبل از آنادایز کردن انجام شود.
این مرحله به منظور یکدست سازی سطح آندایز شده و از بین رفتن ناصافی سطح فلز انجام می شود.
آنیل کردن یا همان بازپخت آلومینیوم باعث افزایش اندازه دانه ها و نیز کاهش فشار و تنش در سطح فلز می شود.
این مرحله باعث از بین رفتن ناخالصی های سطحی شده و معمولا با استفاده از محلول هایی مانند استون و اتانول و یا با استفاده از امواج فراصوتی انجام می گیرد.
مرحله پولیش کردن می تواند با استفاده از روش هایی مانند الکتروشیمیایی و مکانیکی انجام شود که در مورد فلز آلومینیوم از دستگاه الکتروپولیش استفاده می شود.
این مرحله نیز به منظور از بین بردن ناخالصی ها در سطوح کوچک انجام می شود.
عملیات آندایز کردن نیازمند تجهیزاتی است که برای انجام این کار ضروری می باشد. یکی از مهم ترین این تجهیزات، تانکی است که عملیات آندایزینگ داخل آن انجام پذیر است. بدنه این تانک می بایست مقاومت بالایی نسبت به خوردگی با اسید به ویژه اسید سولفوریک داشته باشد. این پوشش مقاوم می تواند شامل مواردی چون سرب، پلاستیک، آجرهای ضد اسید و … باشد. از دیگر تجهیزات لازم برای این عملیات کاتد است که می توان از موادی چون گرافیک، سرب و آلیاژ آلومینیوم بهره گرفت.علاوه براین همزن های مکانیکی، لوله های باد و حرکات نوسانی از دیگر تجهیزاتی هستند که برای حفظ یکنواختی دمای داخل تانک بکار می روند.
برای انجام عملیات آندایزینگ می بایست از الکترولیت های اسید سولفوریک، اسید اگزالیک و اسید کرومیک و یا ترکیبی از این اسیدها استفاده نمود که دراین حالت فلز درون محلول الکترولیت قرار گرفته و انرژی الکتریکی آنادایز شده موجب ایجاد یک لایه اکسید آلیاژ آلومینیوم روی فلز می شود.
همانطور که در بالا اشاره شد، مهم ترین مزیت آنادایز کردن آلومینیوم بالا بردن مقاومت این فلز نسبت به خوردگی است. از دیگر مزایای انجام این عملیات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شرکت عصر صنعت اشراق یکی از بزرگترین شرکت های تولیدکننده ورق آلومینیوم آنادایز شده و انواع پروفیل می باشد. این شرکت معتبر با در اختیار داشتن دانش روز دنیا و تکنولوژی پیشرفته، انواع ورق آلومینیوم آنادایز شده را با بالاترین کیفیت و قیمت بسیار مناسب به خریداران عرضه می نماید.
محصولات مرتبط :
_____
مطالب مرتبط
_____
نظرات مشتریان
دفتر مرکزی
آدرس: تهران، میدان هروی، خیابان وفامنش، خیابان مکران شمالی نبش کوچه گل، پلاک ۱، واحد ۶، طبقه سوم
دفتر غرب:
تهران، کیلومتر ۴ جادۀ قدیم تهران کرج
کارخانه:
تهران، شهرک صنعتی عباسآباد
ساعات کار:
شنبه تا چهار شنبه: 8:30 – 17:00
پنج شنبه : 8:30 – 12:30
تمامی حقوق این سایت برای شرکت عصر صنعت اشراق محفوظ است.