آلومینیوم ایرالکو یا همان شرکت آلومینیوم ایران یکی از بزرگترین کارخانه های تولید کننده فلز آلومینیوم در ایران است. شرکت آلومینیوم ایرالکو در شهر اراک واقع شده و در زمینه تولید شمش و میلگرد های آلومینیومی فعالیت دارد، آلیاژ های ریخته گری برای استحکام فلز آلومینیوم در این شرکت تولید می شوند. شرکت آلومینیوم ایرالکو جزو بازار بورس تهران و همچنین بورس فلزات لندن است، آلومینیوم ایرالکو را به عنوان اولین شرکت تولید کننده آلومینیوم در منطقه خاور میانه می شناسند. شرکت آلومینیوم ایرالکو ۱۹۰ تن در سال آلومینیوم تولید کرده، که البته با توجه به استفاده از خط تولید و همچنین بهره برداری از تاسیسات ۶۰۰ کیلو آمپری این کارخانه می تواند ۳۵۰ تن در سال آلومینیوم تولید کند. در این مقاله قصد داریم شما را با شرکت آلومینیوم ایرالکو آشنا سازیم؛ همراه ما باشید.
ساخت این کارخانه در سال ۱۳۴۶ هجری شمسی توسط هیئت دولت به تصویب رسید، در سال ۱۳۴۸ با کمک شرکت رینولدز ساختمان و تجهیزات شرکت آلومینیوم ایرالکو پایه گذاری شد. ظرفیت اولیه این کارخانه با استفاده از دو خط تولید ۴۵ تن در سال بوده و اولین بهره برداری از این شرکت در سال ۱۳۵۱ هجری شمسی انجام گرفت.
عنصر آلومینیوم که در جدول مندلیف AI نام دارد یک عنصر در پوسته زمین بوده که به فراوانی یافت می شود؛ می توان گفت ۱۸ درصد از پوسته زمین از آلومینیوم تشکیل شده، این فلز در حالت آزاد از لحاظ ویژگی ها و قابلیت های درونی بسیار نادر بوده و در گذشته ارزش آن حتی از طلا هم بیشتر بوده؛ از ۱۰۰ سال گذشته تا کنون این فلز مورد توجه مهندسان قرار گرفته و در پروژه های تجاری بزرگ مورد استفاده می شود. اوایل کشف آلومینیوم بشر قادر نبود آلومینیوم را از سنگ به خوبی جدا کند چرا که عنصر آلومینیوم با عناصر زمین ترکیب شده است و به همین دلیل نیز آلومنییوم را یکی از مشکل ساز ترین فلز ها در زمینه تولید به شمار می رفت.
همانطور که گفتیم آلومینیوم در ابتدای قرن نوزدهم از طلا ارزش بیشتری داشت اما به مرور زمان و در سال ۱۸۸۹ میلادی با ابداع روش های ساده برای بهره برداری از آلومینیوم قیمت این فلز کاهش پیدا کرد. امروزه قیمت آلومینیوم ایرالکو بسیار مناسب است. با توجه به کاهش قیمت آلومینیوم و خاصیت بازیافتی آلومینیوم به یکی از مهم ترین فلزات در صنایع مختلف تبدیل گردید. بازیافت در همان قرن ۱۹ نیز انجام می شد اما این کار تا اوایل دهه ۷۰ سود زیادی نداشت ولی پس از استفاده ی آلومینیوم برای بسته بندی محصولات و قوطی های نوشیدنی صنعت بازیافت بسیار پر رونق تبدیل گردید.
آلومینیوم را در زمینه هایی مانند: ساخت اتومبیل، درها، کانتینر ها، پنجره ها و لوازم منزل و… می توان بازیافت کرد به عبارتی از آلومینیوم بازیافت شده برای ساخت محصولاتی که نام بردیم استفاده می کنند. از جمله ویژگی های خارق العاده آلومینیوم این است که پس از بازیافت کیفیت آن به هیچ عنوان افت نمی کند و مشابه کیفیت آلومینیوم تازه می باشد.
آلومینیوم بعد از فلز آهن از نظر کیفیت و ارزش یکی از کاربردی ترین فلز ها به شمار می رود، به جرئت می توان گفت آلومینیوم مهم ترین و با ارزش ترین آلیاژ غیر آهنی بوده که در اکثر صنایع بزرگ جهان استفاده می شود.آلومینیوم به خودی خود بسیار ضعیف بوده و استحکام زیادی ندارد، اما ترکیب این عنصر با عناصری مانند منیزیم، سیلیکن، مس و منگنز باعث می شود استحکام آلومینیوم تا حد زیادی بالا رود. از این آلیاژ های نام برده معمولا برای ساخت اجزای راکت های فضایی و هواپیما استفاده می کنند.
تبخیر آلومینیوم در خلاء باعث می شود این عنصر یک پوششی به وجود آورد که گرما و نور را منعکس کند، پوششی که گفته شد باعث ایجاد یک لایه بسیار نازک اکسید آلومینیوم می شود که مشابه پوشش نقره بوده و هیچگاه خاصیت خود را از دست نمی دهد. شرکت ایرالکو انواع مختلفی از آلومینیوم مانند شمش، ورق آلومینیوم و… تولید می کند؛ قیمت شمش ایرالکو با توجه به کیفیت آن بسیار مقرون به صرفه بوده و درصد زیادی از آلومینیوم کشور توسط کارخانه ایرالکو تامین می گردد.
همانطور که گفتیم شرکت آلومینیوم ایرالکو بزرگترین تولید کننده آلومینیوم خاورمیانه است که در زمان پهلوی دوم تاسیس گردید، این شرکت آلومینیوم های بسیار با کیفیتی تولید می کند که در صنایع زیر به کار می روند:
صنعت حمل و نقل: فلز آلومینیوم به دلیل چگالی و وزن کم آن نسبت به باقی فلزات در ساخت کامیون ها، اتومبیل ها، کشتی ها، هواپیماها، قطار و برخی از ناوگان های دریایی مورد استفاده قرار می گیرد چرا که چگالی کم آلومینیوم باعث می شود سوخت کمتری مصرف شود و همچنین سرعت وسایل حمل و نقل بیشتر شود.
بسته بندی مواد غذایی: آلومینیوم به علت خاصیت بازیافتی و همچنین غیر سمی خود در بسته بندی مواد غذایی و نوشیدنی های مختلف استفاده می شود.
ساختمان سازی: استفاده از آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی بسیار مورد توجه می باشد، برای ساخت پنجره و درها معمولا از آلومینیوم بهره می برند چرا که این فلز سبک بوده و قابلیت خوردگی و زنگ زدگی ندارد.
سوخت موشک ها: هنگامی که عنصر آلومینیوم با انرژی بسیار زیادی اکسید شود از آن می توان برای سوخت موشک ها استفاده کرد.
لوازم خانگی
خطوط انتقال برق: آلومینیوم یک رسانای جریان الکتریکی است و به همین دلیل برای کابل کشبی های برق می توان از آن استفاده کرد.
همانطور که قبلا هم اعلام کردیم قیمت آلومینیوم ایرالکو و قیمت شمش ایرالکو بسته به نوع آلیاژ آلومینیوم متغیر و متفاوت است.
بیشتر بخوانید :
خرید آلومینیوم
بهترین قیمت آلومینیوم در عصر صنعت اشراق
_____
مطالب مرتبط
_____
نظرات مشتریان
دفتر مرکزی
آدرس: تهران، میدان هروی، خیابان وفامنش، خیابان مکران شمالی نبش کوچه گل، پلاک ۱، واحد ۶، طبقه سوم
دفتر غرب:
تهران، کیلومتر ۴ جادۀ قدیم تهران کرج
کارخانه:
تهران، شهرک صنعتی عباسآباد
ساعات کار:
شنبه تا چهار شنبه: 8:30 – 17:00
پنج شنبه : 8:30 – 12:30
تمامی حقوق این سایت برای شرکت عصر صنعت اشراق محفوظ است.